Норвежки Питки

ТанерТанерНовак
22/07/2009
"Наглеждайте тези ароматни питки, защото не им трябва много време за печене - само 15-ина минути им стигат "
Приготвяне140 мин.
Готвене25 мин.
Общо165 мин.
Порции20 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 164
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в топлата смес от вода и прясно мляко заедно със захарта. Оставя се на топло за 10 минути. Прибавя се разтопеният маргарин и 2/3 от брашната. Омесва се тесто, като постепенно се прибавя и останалото брашно.

Тестото се меси 8 - 10 минути. Покрива се с кърпа и се оставя за час, час и половина да втаса или докато увеличи обема си.

Втасалото тесто се разделя на 20 части. Оформят се питките и се нареждат в тава за печене. Покриват се и се оставят за 30 минути.

Фурната се загрява на 225 С.

Питките се намазват с готварска сметана (може с разбит жълтък с вода).

Пекат се 15 минути или докато придобият златист цвят.

Рейтинг

5 6
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар