Рибен бистър бульон

16/02/2014
Кристина Черникова
отКристина ЧерниковаДарт Вейдър102537
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене35 мин.
  • Общо50 мин.
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо214
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • риба - 1 кг
  • сол - на вкус
  • лимонов сок
  • черен пипер - 1 щипка
  • масло - 1 бучка краве
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и посолете рибата. Наръсете я с малко лимонов сок. Оставете я да ври във вода 10 минути на силен огън.

От време на време махайте пяната. Отдръпнете от огъня и извадете рибата от водата след десетина минути.

Прецедете получения бульон с кърпа. Овкусете с лимонов сок, черен пипер и сол.

Налейте бульона в чашки, като във всяка прибавите и по едно тънко резенче масло. По желание поднесете с препечен пълнозърнест хляб.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар