ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Курбан Чорба»Курбан чорба от ярешко

Курбан чорба от ярешко

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Новак
1293504k178
Курбан чорба от ярешко
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
04/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6
"Ярешка курбан чорба, с която желаем добър апетит"

Необходими Продукти

  • ярешко месо - 1.5 кг (с кокали)
  • черен пипер - 10 зърна
  • лук - 1 глава
  • сол
  • олио
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте хубаво ярешкото месо.

Нарежете го на ситни кубчета, а парчетата с костта оставете по-големи.

Прехвърлете ги в тенджера и ги залейте с вода. Когато заври, започнете да премахвате образувалата се пяна.

След избистрянето на бульона добавете зърната пипер и нарязания лук. Похлупете и варете на слаб огън курбан чорбата.

След около 2 часа посолете и изключете огъня.

Курбан чорбата от ярешко е готова.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: