Пастет от риба и картофи

31/01/2014
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене45 мин.
  • Общо60 мин.
  • Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо439
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • риба - 300 г прясна
  • масло - 125 г краве
  • лук - 1 глава
  • хляб - 2 филии, средата
  • картофи - 2 бр. сварени
  • оцет - 1 с.л.
  • лимонова кора - 1 щ. настъргана
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете почистената риба на едри части и я сварете в подсолена вода. Когато водата кипне, добавете оцет.

Варете рибата, докато се развари напълно. След това отцедете бульона, смачкайте (пасирайте) месото и сварените картофи.

Накиснете хляба в бульона, прибавете го заедно с подправките към сместа от картофи и риба. Получения продукт разбъркайте старателно с разбитото масло.

По желание украсете със ситно накълцан магданоз, парченца лимон, маслини и сварени яйца.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар