ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка Супа»Агнешка чорба с лапад и ориз

Агнешка чорба с лапад и ориз

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Новак
702213k42
Агнешка чорба с лапад и ориз
Снимка: Sevdalina Irikova
12/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • моркови - 1 бр.
  • пресен лук - 3 връзки
  • домати - 2 бр.
  • агнешко месо - 300 г
  • лапад - 1 шепа
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • пъдпъдъчи яйца - 8 бр.
  • кисело мляко - домашно квасено (гъсто мляко)
  • растителна мазнина - 3 с.л.
  • масло - 40 г
  • черен пипер - на вкус
  • коприва - 1 шепа, връхчета
  • черен пипер - 1 ч.л., микс на зърна
  • джоджен - 1 връзка
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и сложете в гевгир зеленолистните зеленчуци да се отцедят. Нарежете копривата, спанака и зеления лук. Настържете доматите, моркова - нарежете.

Накиснете ориза за десет минути и изплакнете. Нарежете на дребно и агнешкото месо. Сипете вода или бульон, ако имате.

Сложете да се вари до полуомекване. После добавете ориза, доматите, моркова и лука.

Когато са сварени, добавете джоджен, копривата и спанака. Посолете с черен пипер и сол.

Оставете агнешката супа да се готви още десет минути. Поширайте пъдпъдъчите яйца.

Сложете във всяка порция по две яйца и лъжица кисело мляко.

Затоплете маслото с малко червен пипер и джоджен. Сложете преди консумация от него в супата.

Овкусете агнешката чорба с лапад и ориз с черен пипер и поднесете.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: