Пиле по индийски с ананас

ПепиПепиНовак
02/12/2011
"Пилешко и ананас - това е най-новата любовна двойка в кулинарията "
Приготвяне10 мин.
Готвене45 мин.
Общо55 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо7 759
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг3.9 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ориза се сварява. Лукът заедно с растителното масло се задушава за няколко минутки.

Месото се изпържва от двете страни. Прибавят се доматите и ябълката, нарязани на ситно; лука, ориза дафиновия лист, мащерка, магданоза, чесъна, кърито и 2 супени лъжици вода. Задушава се на слаб огън около 30 минути.

Поднася се с нарязан на дребно магданоз и кръгче ананас.

Рейтинг

5 2
4 2
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Гергана
Гергана
24.02.2012 21:08
Ябълките са прекалено много...следващия път ще го пробрвам с картофи и съвсем малко ябълка! И е хубаво ябълката да се сложи заедно с ананаса около 15 мин преди да се свали от котлона, за да не се размеква толкова.

Иначе аз не сложих ориз от началото, ами сварих отделно азиатски (басмати) ориз и го сервирах като гарнитура.

ИИИ кърито е задължително...следващия път ще сложа двойна доза ;)
0
0