ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Пърленки»Пърленка с кашкавал, сирене и риган

Пърленка с кашкавал, сирене и риган

Марина НордМарина Норд
Новак
1k35427588
Пърленка с кашкавал, сирене и риган
02/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява и се прави кладенче. Изсипва се содата, разтворена в млякото, солта и яйцето. Омесва се меко тесто и се оставя да почине за половин час.

От тестото се късат парчета и се разточват на тънко. Поръсват се с настърган кашкавал, натрошено сирене, риган и върху всяка пърленка се слага парченце масло.

Прегъват се на плик и се нареждат върху алуминиево фолио, намазано с олио. Пекат се в предварително загрята фурна.

Рейтинг

3.6
50
44
30
21
10
Дай твоята оценка: