ezine.bg»Рецепти»Салати»Сиромашка салата за ракия

Сиромашка салата за ракия

Биляна ВладоваБиляна Владова
Новак
11153117
Сиромашка салата за ракия
Снимка: Биляна Владова
21/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Сипвайте ракийката, за да хапнем от тази вкусна салата"

Необходими Продукти

  • лук - 5 глави (много големи)
  • зехтин - 100 мл
  • хималайска сол
  • лимони - 1 брой
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лука и го нарежете на шайби, дебели около 1/2 см.

Загрейте грил тигана или скарата. Наредете шайбите лук и ги изпечете и от двете страни до готовност.

Прехвърлете печения лук в тенджера с капак, за да се задуши и омекне.

Овкусете с лимона, зехтина и солта, разбъркайте салата и отново оставете да се овкуси за 10-тина минути.

Поднесете салатата с чашка ракийка.

Сиромашката салата за ракия е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: