Сладко-кисел артишок

Maria  TonchevaMaria TonchevaНовак6301
07/02/2014
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо844
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Външните листа на артишока се отстраняват и се отрязва горната третина на останалите листа. Мъхестата сърцевина също се отстранява и се обелва останалото стъбло. Натрива се с лимон, за да запази цвета си.

Всяка глава на артишока се реже по дължина на 6 парчета, които се овалват в брашно. Пържат се в зехтина около 3 мин. След като се извади артишокът, зехтинът се запазва. Добавя сет се лукът, каперсите, маслините, морковът целината и горещата вода.

Поръсва се със солта и пипера и се оставя да къкри около 10 мин. Добавят се доматите и артишокът. Похлупва се и се оставя да къкри на слаб огън около 25 мин. Смесват се оцета и захарта и се добавят при зеленчуците.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар