ezine.bg»Рецепти»Супи»Крем Супи»Зеленчукова Супа»Постна чорба с лапад и ориз

Постна чорба с лапад и ориз

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Новак
752503k154
Постна чорба с лапад и ориз
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 3
14/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • ориз - 1/4 ч.ч.
  • домати - 2 броя
  • лапад - 2 връзки
  • моркови - 1 брой
  • зелен лук - 3 стръка
  • зеленчуков бульон - 6 ч.ч. (или вода)
  • зелен чесън - 2 стръка (зелената част)
  • орехи - 40 грама
  • джоджен - 3 - 4 стръка
  • магданоз - корен
  • зехтин - 3 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете лапада от дебелата жилка, след което го попарете във вряща вода за 2 минути. Отцедете и го нарежете.

Загрейте зехтина и задушете наситнените чесън и зелен лук. Добавете лаппада и след малко дръпнете от огъня.

Кипнете бульона в тенджера и сварете в него настърганите домати, нарязаните магданозени корени и моркова. Прибавете задушените зелении и измития ориз.

Гответе зеленчуковата супа на тих огън 15-тина минути. Поръсете я с джоджен, черен пипер и сол.

Пасирайте готовата супа.

Поднесете кремсупата с малко запечени орехови ядки и струйка зехтин.

Постната чорба с лапад и ориз е готова.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: