Бонбони с лешници и корнфлейкс

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
315
107
140
06/08/2014
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции50 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо611
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагате 200 мл вода да заври заедно със захарта. Когато захарта се разтопи напълно, добавяте сухото мляко, разбърквате до получаването на гладка смес и сваляте от котлона. После оставяте да се охлади.

Разбивате размекнатото краве масло до побеляване и го смесвате при непрекъснато бъркане с охладената смес. След това добавяте кокосовите стърготини и разбърквате до получаването на гладка смес, която трябва да е достатъчно твърда, за да можете да оформяте от нея топчета - бонбони. За да се втвърди, я сложете в хладилника да се стегне.

Вземайки от сместа с лъжичка, оформяте топчета и слагате в средата им цял лешник. След това овалвате топчетата в натрошен корнфлейкс и ги подреждате в хартиени капсули. Съхранете бонбоните в хладилника.

Рейтинг

5 0
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар