Чеснови хлебчета от тесто за машина за хляб
25/01/2014

Снимка: ezine.bg
Добави снимка+3 точки
отМарина НордНовак1219
- Приготвяне20 мин.
- Готвене90 мин.
- Общо110 мин.
- Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
Необходими Съставки
- брашно - 500 г
- прясно мляко - 270 мл
- сол - 1 ч.л.
- захар - 1 ч.л.
- зехтин - 2 с.л.
- лимонов сок - 1 ч.л.
- пармезан - 2 с.л. (настъргано)
- чесън - 3 скилидки
- мая - 7 г
- сусам - семена за овалване
Начин на приготвяне
В контейнера на машината за хляб се сипват млякото, лимоновият сок и зехтинът. Върху тях се пресява брашното. Прави се дупчица в средата и се сипва маята. Захарта, солта, сиренето Пармезан и пасираният чесън се разпределят в четирите ъгъла.
Машината се включва на режим ”месене” и когато тестото е готово, се изважда на посипана с брашно повърхност. Разделя се на топки, които се навлажняват с вода и се овалват в сусам.
Нареждат се в намазана с мазнина тава, покриват се и се оставят да втасват. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна.
подобни рецепти тук
Машината се включва на режим ”месене” и когато тестото е готово, се изважда на посипана с брашно повърхност. Разделя се на топки, които се навлажняват с вода и се овалват в сусам.
Нареждат се в намазана с мазнина тава, покриват се и се оставят да втасват. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна.
подобни рецепти тук
Препоръчано по темата
Коментари (1)

Прекрасна рецепта!Нямах в момента сусам , но ги поръсих с мерудия и пак станаха чудесни! Благодаря за хубавата идея !
0
0