Чеснови хлебчета от тесто за машина за хляб

Марина НордМарина Норд
Новак
1k
255
27
221
07/01/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 403
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В контейнера на машината за хляб се сипват млякото, лимоновият сок и зехтинът. Върху тях се пресява брашното. Прави се дупчица в средата и се сипва маята. Захарта, солта, сиренето Пармезан и пасираният чесън се разпределят в четирите ъгъла.

Машината се включва на режим ”месене” и когато тестото е готово, се изважда на посипана с брашно повърхност. Разделя се на топки, които се навлажняват с вода и се овалват в сусам.

Нареждат се всички малки хлебчета в намазана с мазнина тава, покриват се и се оставят да втасват. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна така приготвените чеснови хлебчета.

Готовите хлебчета може да поднесете по всяко време на деня.

Ще останете очаровани от тези Чеснови хлебчета от тесто за машина за хляб.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Иванова Валентина
Прекрасна рецепта!Нямах в момента сусам , но ги поръсих с мерудия и пак станаха чудесни! Благодаря за хубавата идея !
0
0