Ориз с кокосово мляко

Maria  TonchevaMaria TonchevaНовак32
25/01/2014
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 758
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • лук - 1 с.л., ситно нарязан
  • чесън - 1 скилидка
  • карамфили - 5 бр., изсушен
  • гарам масала - 1 - 2 ч.л.
  • масло - 2 с.л., чисто
  • ориз - 2 ч.ч. (400 г)
  • сол - на вкус
  • мляко - 1 л, кокосово
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се запържва с чесъна, карамфила, канелата и гарам масалата в чистото масло на умерена температура, докато подправките започнат да отделят аромата си.

Добавя се оризът, поръсва се със солта. Държи се на огъня около 3 мин.

Залива се с кокосовото мляко, похлупва се и се държи на слаб огън 12-15 мин., докато оризът омекне и поеме течността.

След като се отстрани от котлона се изхвърля карамфилът.

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар