Ориз с кокосово мляко

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
283
69
72
25/01/2014
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 301
  • Преглеждания за месеца52
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • лук - 1 с.л., ситно нарязан
  • чесън - 1 скилидка
  • карамфили - 5 бр., изсушен
  • гарам масала - 1 - 2 ч.л.
  • масло - 2 с.л., чисто
  • ориз - 2 ч.ч. (400 г)
  • сол - на вкус
  • мляко - 1 л, кокосово
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се запържва с чесъна, карамфила, канелата и гарам масалата в чистото масло на умерена температура, докато подправките започнат да отделят аромата си.

Добавя се оризът, поръсва се със солта. Държи се на огъня около 3 мин.

Залива се с кокосовото мляко, похлупва се и се държи на слаб огън 12-15 мин., докато оризът омекне и поеме течността.

След като се отстрани от котлона се изхвърля карамфилът.

Торба за шприц 30 см-23%
За страхотни сладкиши препоръчваме:
Торба за шприц 30 см
8.66 лв.
6.67 лв.
Виж ››

Торба за шприц, която винаги ще бъде на линия, когато трябва да приготвите торта или сладкиш за важен повод. Изработена е от текстил, почиства се лесно и побира голямо количество смес за желаната декорация.

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар