Топло козе сирене с босилек

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
283
68
72
07/01/2020
Приготвяне10 мин.
Готвене5 мин.
Общо15 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо830
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • босилек - 1 голяма връзка
  • зехтин - 1/2 ч.ч. (125 мл)
  • салата - 250 г, зелена
  • лимони - 1 бр, изцеден на сок
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сирене - 4 малки парчета, козе
  • хляб - 4 филии, препечени
* мерки и количества
Печено Сирене

Начин на приготвяне

Босилекът се разбива в блендер. Постепенно се добавя половината от зехтина, докато се получи гладка смес. Прехвърля се в малка смес и се оставя да престои 1 час.

В чинии за сервиране се подреждат салатките, поръсват се с лимоновия сок и с останалия зехтин. Поръсва се със солта и черния пипер.

Загрява се грил-тиган, където се държи сиренето около 5 мин., докато омекне отвсякъде. Подрежда се върху салата и се сервира с препечен хляб. Поръсва се с босилековия сос така приготвеното печено сирене.

Вкусно топло козе сирене с босилек!

Правоъгълна тава с двойно емайлирано покритие
Приготвяй си тази рецепта с:
Правоъгълна тава с двойно емайлирано покритие
24.99 лв.
Виж ››

Когато искате и за месото място да има, и за гарнитурата - използвайте лесната за почистване правоъгълна емайлирана тава.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар