ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Агнешко мариновано на скара

Агнешко мариновано на скара

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
18k
Агнешко мариновано на скара
06/05/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4-5
"Няма капризно месо, когато знаеш как да го приготвиш правилно. Ето и рецепта за най-ароматното агнешко!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лимоновият сок, зехтинът и риганът се смесват и се загряват в тиган за сотиране, докато леко заврат. Варят се няколко минути и се махат от котлона.

Слагат се и котлетите, като се обръщат, така че да се покрият отвсякъде с маринатата.

Маринова се 2 - 3 часа, като котлетите се обръщат от време на време. Котлетите се изваждат и овкусяват от двете страни със сол и пипер.

Пекат се на добре загрят грил, препоръчително на дърва. Котлетите се обръщат, като от време на време се поливат с марината.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: