Сос Баджи с кисело мляко

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
283
14
17/01/2014
Приготвяне20 мин.
Готвене5 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 094
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковът се вари в голям съд с подсолена вряща вода около 5-10 мин. След като изстине, се настъргва на ситно ренде. Краставицата се слага в гевгир и се поръсва с 1 ч.л. сол. Оставя се да се отцежда 5 мин.

Разбива се киселото мляко, сметаната и останалата сол. Прибавя се чесънът и се поръсва с черен пипер. Краставицата се изплаква и изцежда добре. Смесват се морковът, лукът, краставицата, като се запазят 4 парченца за украса и кисело мляко. Разбърква се добре.

Оставя се в хладилника за 1 час. Поръсва се с магданоза, червеният пипер и кимиона. Декорира се с останалите парченца краставица и се сервира с тортила чипс или пържени картофи.

Рейтинг

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар