ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Кавърма»Пилешката кавърма на бай Данчо

Пилешката кавърма на бай Данчо

Пилешката кавърма на бай Данчо
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
30/03/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • гъби - 190 грама (от консерва)
  • пилешко месо - 500 грама
  • домати - 300 грама (от консерва)
  • лук - 1 голяма глава
  • вода - 150 - 200 мл
  • моркови - 1 брой
  • чушки - 1 зелена
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • магданоз
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • чубрица
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на парчета пилешкото месо.

Почистете зеленчуците и също ги нарежете.

Загрейте олио в тиган и първо запържете пилешкото до приятен златист загар. Добавете нарязаните зеленчуци (чушка, морков, лук) и гответе 4-5 минути.

Прибавете гъбите и малко след тях сипете доматите от консерва. Поръсете с червен пипер и налейте малко вода.

Овкусете с черен пипер, захар, сол и чубрица.

Намалете силата на огъня и гответе кавърмата около 20-тина минути, като от време на време я разбърквате.

Поръсете с пресен магданоз и сервирайте.

Пилешката кавърма на бай Данчо е много вкусна.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: