Великденски кифлички с ядки

19/04/2014
Приготвяне20 мин.
Готвене360 мин.
Общо380 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 768
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • мая - 1 кубче
  • яйца - 5 бр.
  • прясно мляко - 400 мл
  • захар - 3 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • брашно - за меко тесто
  • за плънката
  • мармалад - 4 с.л. по избор
  • орехи - 100 г (смлени)
  • лешници - 100 г (смлени)
  • за намазване
  • яйца - 1 бр.
  • за поръсване
  • захар - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се размива с малко затоплено прясно мляко и 2 супени лъжици брашно и след като шупне, се разбърква. След още 20 минути се разбърква отново. Яйцата се разбиват със захарта и се добавя останалото мляко.

Добавя се брашното и маята, а олиото се използва, за да се топят в него постоянно ръцете, докато се меси тестото. След като е омесено, оставя се за час и половина на топло.

Късат се топки и всяка се разточва с форма на елипса. В единия й края се слага плънката, приготвена от смесените мармалад, лешници и орехи.

Кифличките се навиват, подреждат се в намазана с мазнина тава и се оставят за половин час на топло. Мажат се с разбито яйце, поръсват се със захар и се пекат в умерена фурна.

Рейтинг

5 0
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар