ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Ребърца»Свински ребърца с картофи на фурна

Свински ребърца с картофи на фурна

Кристина БоневаКристина Бонева
Ентусиаст
1064391821112
Свински ребърца с картофи на фурна
Снимка: Кристина Бонева
28/03/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свински ребра - 1 кг
  • картофи - 600 г
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • кимион
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ребрата се овкусяват със сол, черен и червен пипер и кимион.

Картофите се нарязват на кубчета и се посоляват.

Ребрата и картофите се подреждат в тавичка, която се завива с фолио.

Пекат се в предварително загрята на 180 °C фурна за 1 час, след което фолиото се маха, фурната се увеличава на 200 °C и ястието се допича за още 20-30 минути.

Свински ребърца с картофи на фурна се обръщат, след като се зачервят от единия край.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: