ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Плескавици»Кралимарковска плескавица

Кралимарковска плескавица

Кралимарковска плескавица
Снимка: Добринка Петкова
28/03/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Сложете каймата в купа и я омесете с подправките, наситнения лук, яйцето и хляба, който предварително сте накиснали и отцедили от прясното мляко.

Покрийте купата и приберете в хладилника за няколко часа.

Намазнете тава за печене. Разстелете вътре каймата, оформете леки вдлъбнатини.

Загрейте фурната на 200 градуса и изпечете плескавицата за 30-35 минути.

Междувременно нарежете картофите и ги изпържете.

Извадете и във всяка вдлъбнатина чукнете по едно яйце. Отстрани подредете пържените картофи.

Върнете във фурната и печете до стягане на яйцата. Поръсете накрая с настъргания кашкавал и разпръснете чери доматки. Върнете във фурната, за да се разтопи леко кашкавалът.

Кралимарковската плескавица е много вкусна.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: