ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Карфиол на тиган с млечен сос

Карфиол на тиган с млечен сос

Карфиол на тиган с млечен сос
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
21/03/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и накъсайте на розички карфиола.

Загрейте малко олио в тиган и запържете карфиола до хубав златист цвят. В края на пърженето добавете пресования чесън и посолете.

В същия тиган разтопете маслото и за много кратко запържете червения пипер. Разбъркайте и изключете.

Смесете киселото мляко заедно с майонезата, крема сиренето и пасирания чесън. Посолете.

Залейте пържения карфиол с млечния сос, а отгоре полейте с червения пипер.

Карфиолът на тиган с млечен сос е много вкусен.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: