Шоколадова бутер-пита

12/01/2014
Ivanka
отIvankaНовак83
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо50 мин.
  • Порции16
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 053
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопявате натрошен шоколада в горещо мляко.

Разбивате яйцето със захарта и ги прибавяте към шоколадовото млякото с непрекъснато бъркане. Варите до сгъстяване на сместа, след което я сваляте от огъня и изчаквате да изстине.

Към шоколадовата плънка добавяте смлените бадеми.

Слагате кората от единия пакет в тава и разстилате от плънката върху него. В края от всички страни на правоъгълния лист, оставяте по 2 см без смес и намазвате тези ивици с разбит жълтък с 1 с.л. вода.

Покривате питата с втората кора от тестото и притискате краищата да залепнат. Разбивате 1 яйце и с него намазвате отгоре цялата пита.

Печете шоколадовата бутер-пита като първите 10 мин. е на температура - 240 градуса, а следващите 20 минути при температура - 200 градуса.

Сервирате питата студена, нарязана на парчета. По същия начин може да приготвите и отделно малки бутерки. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар