ezine.bg»Рецепти»Баница»Баници от Хляб»Зеленчукова баница с лаваш

Зеленчукова баница с лаваш

Зеленчукова баница с лаваш
Снимка: Станислава Вълкова
1 / 2
29/03/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • лаваш - 4 броя
  • яйца - 3 броя
  • сирене - 50 грама (натрошено)
  • зеленчуков микс - 400 грама (замразен)
  • ориз - 50 грама
  • зелен лук - 4 стръка
  • кашкавал - 60 грама (настърган)
  • масло - 30 грама
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • вода - 1 ч.ч. (или бульон)
  • червен пипер
  • зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете ориза в малко загрят зехтин. Когато зрънцата станат прозрачни, добавете зеленчуковия микс и наситнения зелен лук. Сипете вода/бульон и варете на умерен огън до усвояване на течността.

Овкусете с подправките и добавете доматеното пюре. Натрошете сиренето и го смесете с разбитите яйца.

Намазнете тава за печене. На дъното сложете една питка лаваш и отгоре разпределете част от плънката. Полейте с няколко лъжици от яйчената смес.

Следва втора питка лаваш, плънка и яйца.

Сложете третата питка и плънка, завършете с лаваш. Полейте с разтопено масло и настърган кашкавал.

Загрейте фурната и изпечете хлебната баница до готовност. Накрая я покрийте с чиста кърпа и оставете да се задуши 30-тина минути.

Зеленчуковата баница с лаваш е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: