Дроб-сарма от агнешки хапки

Марина НордМарина Норд
Новак
1k
277
27
221
01/02/2014
Приготвяне25 мин.
Готвене90 мин.
Общо115 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо926
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Дроб Сарма

Начин на приготвяне

Месото се реже на малки хапки и се сварява с нарязаните моркови. В друг съд в подсолена вода се сварява булото и се реже на 5 парчета. Приготвя се плънката, като в олиото и маслото, смесени заедно, се задушава зеленият лук, добавят се морковите, отделени от бульона, както и оризът.

Всичко се разбърква добре и се добавя от бульона по малко до сваряването на ориза. Зелените подправки се режат на ситно и се добавят към сместа. Месото се добавя към плънката и се разбърква всичко.

Тази смес се разпределя в парчетата от булото и се нареждат в намазана с мазнина тава. Заливат се с приготвената заливка, която се прави от смесените мляко, брашно, яйца и малко вода. Пече се 40 минути на 220 градуса.

Квадратна алуминиева тава с незалепващо покритие 37 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Квадратна алуминиева тава с незалепващо покритие 37 см
47.99 лв.
Виж ››

Само си представете как влизате в кухнята и отваряте фурната, от която се носи невероятен аромат на вкусната гозба, която сте приготвили в новата си алуминиева тава. А защо не и сладкиш, с който да поглезите любимите си хора? Вашата квадратна тава с незалепващо покритие ще ви бъде верен помощник в тази мисия.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар