Начин на приготвяне
Почистете рибата и махнете перките. Направете малък разрез на гърба на всяка риба и пъхнете по една бучка масло.
Поръсете лавраците с черен пипер и сол, оставете ги да се мариноват в хладилник за един час.
Почистете и нарежете зеленчуците ги, прехвърлете ги в купа. Овкусете ги с розмарин, соев сос и лимонов сок. Разбъркайте и ги оставете за половин час в хладилника.
Сложете хартия за печене на плота, сипете половината от зеленчуците, отгоре сложете рибата и полейте със струйка зехтин. Така процедирайте и с другите зеленчуци и рибата.
Наредете в тава за печене.
Загрейте фурната на 180 градуса. Печете рибата около 20 минути, отвийте и увеличете градусите на 220. Печете още 10-тина минути.
Печеният лаврак с гарнитура е готов.