ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Манджи»Бабината манджа с лопуш

Бабината манджа с лопуш

Бабината манджа с лопуш
Снимка: Тодоринка Бернардова
07/03/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Смеем ли да кажем нещо за бабината манджа с лопуш"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете лопуша от дебелата ципа.

След това го попарете в гореща вода за 5 минути, отцедете и го наситнете.

Наситнете лука, задушете го в загрятото олио. Добавете настърганата чушка и морков, сипете нарязаните лопуш и домат.

Запържете за кратко и поръсете с червения пипер. Налейте вода и разбъркайте хубаво. Варете до пълното омекване на зеленчуците.

Междувременно пригответе триеницата. За целта сипете брашното в дълбока купа. Чукнете вътре яйцето и разбъркайте хубаво с ръка. Когато сместа вече не лепне, започнете да претривате с ръцете си, за да се образуват трохи. Пресейте трохите през сито, за да падне ненужното брашно.

Свалете ястието от огъня и постепенно сипете триеницата. Не спирайте да бъркате, за да не се образуват бучки.

Варете 10-тина минути манджата, овкусете с черен пипер и магданоз.

Бабината манджа с лопуш е готова.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: