Мраморен кекс

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
2k
3k
13/07/2009
"Правилото гласи, че когато един кекс изглежда добре, то той непременно е много вкусен "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции8-10 парчета
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо32 882
  • Преглеждания за месеца56
  • Преглеждания за седмицата16
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява до 170 С. Намаслява се форма за печене с диаметър 25 см, и се набрашнява.

Маслото се разбива със захарта до пухкав крем. Прибавя се 1 яйце и ваниловата есенция и хубаво се разбива. Добавят се двата белтъка един по един, като след всеки се разбива добре масата.

Отделно се пресява брашното заедно с бакпулвера, содата и солта. Пресятото брашно се прибавя към яйчената смес като се редува с киселото мляко на 3 пъти. А какаото се разтваря в горещата вода. Прибавя се канелата и захарта. 1/4 от ваниловото тесто се слага в отделна купа. Към него се прибавя какаото и се разбърква добре. Ваниловото тесто се изсипва във формата за кекс.

Отгоре с помощта на лъжица се поставя шоколадовото тесто. Тъмното тесто се подравнява и с помощта на нож, шиш, вилица се правят няколко кръгообразни движения.

Пече около 40 - 50 минути, като готовността се проверява с клечка или шиш. Леко се охлажда във формата и се изважда. Поръсва се с пудра захар.

Силиконова шпатула за кексове, сладкиши - 25 см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Силиконова шпатула за кексове, сладкиши - 25 см.
9.00 лв.
Виж ››

За майсторите сладкари - силиконова шпатула, с която нанасянето на крем или глазура ще е лесно като детска игра

Рейтинг

5 7
4 8
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
някой
някой
14.09.2013 11:30
не ми хареса много правописни грешки и неясности някой работи не са сложени като необходим продукт
1
0
Даниела
Даниела
19.03.2013 21:10
Защо снимката не отговаря на рецептата?
Бях подведена! :/
1
0