ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Рулца»Пикантни агнешки рулца

Пикантни агнешки рулца

Марина НордМарина Норд
Новак
1k31727431
Пикантни агнешки рулца
28/08/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото бутче се сварява в подсолена вода и се обезкостява. Месото се нарязва на ивици по дължина. Парчетата се поръсват с черен пипер, навиват се на рулца и се завръзват. Оставят се на студено за една нощ.

Морковите, лукът и целината се нарязват и се задушават в маслото. Добавят се чесънът, виното, черният пипер, дафиновият лист и вода.

Щом заври сосът, в него се пускат рулцата. Ястието се оставя да ври на тих огън. Когато месото е готово, се добавя сметаната, в която е разбито брашното.

Преди сервиране готовите рулца се нарязват на колелца и се поливат със соса. Гарнират се със зеленчуците.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: