Пица с кашкавал

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
591
1k
22
2k
28/02/2008
"Пицата с вкусна кашкавалена плънка е вълнуваща като покана за романтична среща "
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции1 бр.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 961
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете тесто от брашното, водата, маслото и солта. Загрейте фурната до 200С. В намазана с олио форма изсипете тестото и покрийте с фолио. Печете 20 мин.

За плънката запържете 2 с. л. от брашното в маслото, налейте топлото мляко. Бъркайте до сгъстяване. Кашкавала настържете на ситно ренде. Смесете с млечната смес и с нарязания на ситно бекон. Подправете по вкус. Добавете двата жълтъка и размесете добре. Белтъците разбийте на сняг и също съединете с плънката.

Махнете фолиото от изпечената кора. Намажете краищата с мляко. Изсипете плънката отгоре и я разпределете равномерно.

Печете 20 минути при 200С до получаване на златисто - жълт цвят. Тънко нарязани домати могат да се наредят върху пицата.

Рейтинг

5 4
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
veronika
veronika
11.10.2013 21:51
супер ще стане
0
0
Иванка
Иванка
30.07.2012 18:17
Тестото стана МНОГО твърдо.. !! В него трябва да има и мая,за да стани по меко и пухкаво .. И четири лъжици вода не достигат .. !!!
1
0