Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена супа»Гъбена супа по хижарски

Гъбена супа по хижарски

Гъбена супа по хижарски
Снимка: Христинка Колева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Гъбена супа по изпитана рецепта"

Необходими продукти

  • гъби - 400 грама горски (припанки и вретенки)
  • ориз - 2 шепи
  • лук - 1 голяма глава
  • моркови - 1 брой
  • девесил - 1 стрък
  • магданоз
  • масло - 1 бучка
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте гъбите и нарежете по-големите, а по-малките запазете цели.

Загрейте олиото в тенджера и задушете наситнените морков и лук. Прибавете гъбите и след 3-4 минути налейте 1500 мл топла вода.

Посолете и варете до омекване на гъбите. Прибавете измития ориз и варете гъбената супа до готовност.

Овкусете я с девесила, черния пипер и магданоза.

Накрая пуснете вътре маслото - така супата става с още по-ефирен вкус.

Гъбената супа по хижарски е готова.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: