ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена Супа»Спаначена супа с печурки и ориз

Спаначена супа с печурки и ориз

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8052k15k713
Спаначена супа с печурки и ориз
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
07/03/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Спаначена супа с ориз и печурки - хапвайте с удоволствие"

Необходими Продукти

  • спанак - 3 шепи (без дръжките)
  • бяло вино - 100 мл (може и розе)
  • ориз - 80 грама
  • печурки - 200 грама
  • лук - 1/2 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • пилешки бульон - 1 л домашен (или кубче и половина сух)
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • зехтин - 40 мл
  • масло - 30 грама
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо подгответе зеленчуците за супата. Наситнете чесъна, спанака и лука, гъбите обелете и нарежете на парчета.

В тенджера загрейте зехтина. Запържете за 5 минути чесъна с лука, добавете гъбите и също ги задушете за кратко.

Сипете ориза и след 1-2 минути сипете виното. Разбъркайте, за да се изпари алкохолът, а оризът да стане кремообразен.

Когато алкохолът се изпари, сипете бульона. Щом гъбената супа кипне, прибавете спанака и посолете.

Сложете капака и варете 15-тина минути. Съвсем в края на готвенето пуснете вътре маслото и разбъркайте.

Поръсете с магданоз и сервирайте супата топла.

Спаначената супа с печурки и ориз е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: