Ябълков кейк

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3228k
Ябълков кейк
01/01/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8-10 парчета
"Ако и вие обожавате сладкишите, като нас, това е вашата нова най-любима рецепта"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте стафидите и ги залейте с бялото вино да набъбнат.

Натрошете бисквитите на прах. Обелете ябълките, настържете ги и ги напръскайте със сока от половин лимон.

Отделно разбийте яйцата със захарта, добавете маргарина, настърганите ябълки, бисквитите, настърганата лимонова кора, сол и канелата. Накрая прибавете пресятото с бакпулвера брашно и отцедените от виното стафиди. Сипете сместа в намазана с масло кейкова форма с дупка в средата и опечете.

Извадете кейка и го оставете да се охлади във формата, след това го обърнете върху голяма чиния. По­ръсете го с пудра захар.

Рейтинг

4.3
53
44
31
20
10
Дай твоята оценка: