ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Яхния»Пилешка яхния по италиански

Пилешка яхния по италиански

Пилешка яхния по италиански
Снимка: Нина Иванова Иванова
02/03/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Италианска пилешка яхния за ценители"

Необходими Продукти

  • домати - 400 г от консерва (обелени и нарязани на кубчета)
  • пилешки гърди - около 500 грама
  • маслини - 10 зелени
  • лук - 1 малка глава
  • чесън - 2 скилидки
  • пилешки бульон - 200 мл
  • босилек - 4 с.л пресен
  • балсамов оцет - 1 с.л.
  • черен пипер
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрийте пилешките гърди с черен пипер и сол.

Загрейте зехтина в дълбок тиган. Запържете пилешкото и от двете страни за около 10 минути.

Извадете месото и в същата мазнина запържете нарязания на тънко лук. След 2-3 минути прибавете чесъна и пържете още малко.

Добавете доматите от консерва, нарязаните маслини, бульона, балсамовия оцет и половината от пресния босилек.

Гответ 10-тина минути, като от време на време разбърквате.

Върнете пилешкото в тиган, сложете капака и гответе още 15 минути.

Поръсете яхнията с останалия босилек.

Пилешката яхния по италиански е много вкусна.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: