Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Агнешка супа с кус-кус

Агнешка супа с кус-кус

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Агнешка супа с кус-кус1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • агнешки гърди - 600 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - 4 бр.
  • кимион - 1 ч.л.
  • кус - кус - ½ ч.ч.
  • олио - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешките гърди се измиват, нарязват и запържват в олиото.

Добавят се нарязаните на едро лук, чесън, домати и подправките. Оставя се да къкри на тих огън. Добавят се 2 л гореща вода и сол.

Когато месото е сварено се добавя и кус-кусът. Вари се, докато е готово и супата се сваля от котлона.

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: