ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Задушено Пиле»Пилешки бутчета във винен сос

Пилешки бутчета във винен сос

Сия РибагинаСия Рибагина
Новак
611152k80
Пилешки бутчета във винен сос
Снимка: Сия Рибагина
01/03/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Пилешки бутчета във винен сос - всички ще искат и втора порция от тях"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • вино - 400 мл
  • лук - 1 глава
  • горчица - 2 с.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • краве масло - 1 с.л.
  • кафява захар - 2 с.л.
  • бульон - 400 мл
  • черен пипер
  • мащерка
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Нарежете лука на дребно и го запържете в дълбок тиган с малко зехтин.

Добавете бутчетата и ги запържете и от двете страни за кратко до златисто.

Извадете ги и сипете в тигана виното.

Оставете алкохола да се изпари и добавете захарта и 2 с.л. от горчицата.

Сипете бульона и върнете месото - овкусете със сол и черен пипер.

Задушете ги за около 25 минути под капак.

Сложете малко масло на задушеното пиле и го овкусете с мащерката.

По желание го поръсете нарязан на ситно магданоз.

Пилешките бутчета във винен сос са много вкусни.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: