ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Гювеч»Ориз със свинско и нахут на фурна

Ориз със свинско и нахут на фурна

Ориз със свинско и нахут на фурна
Снимка: Марияна Петрова Иванова
28/02/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Свинско с ориз и нахут за разкош - запичаме във фурната и се наслаждаваме"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте свинските гърди и ги нарежете на малки парчета.

Сипете малко зехтин в тиган, загрейте го и запържете месото до златист цвят. Извадете и оставете настрана.

В същата мазнина изпържете нарязаните на колелца картофи. Извадете и тях.

Сипете ориза и го запържете докато зрънцата станат прозрачни. Върнете свинското и сипете около 5-6 чаши вода.

Овкусете с подправките и щом течността кипне, прехвърлете месото с ориза в гювеч. Добавете нахута и разбъркайте.

Върху тях наредете колелцата картофи и домати. Поставете цялата чеснова глава.

Пъхнете гювеча в студена фурна. Включете на 250 градуса и след 15-тина минути намалете градусите на 200.

Оризът със свинско и нахут на фурна е много вкусен.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: