Новогодишна пълнена пуйка със сос

Марина НордМарина Норд
Новак
1k
228
27
220
31/12/2014
"Ще ви издадем една тайна, пуйката е пълна с неустоимо вкусна плънка, каква обаче е тя, разберете сами. Да ви е сладко "
Приготвяне60 мин.
Готвене100 мин.
Общо160 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 488
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробчетата се нарязват и запържват в маслото. Добавят се нарязаните гъби и виното. Когато то изври, се добавят нарязаните яйца, парченца луканка, пюрето от кестени, черният пипер и солта. С тази плънка се напълва натритата със сол и черен пипер пуйка.

Зашива се и се покрива със сланината. Пече се в сгорещена фурна до готовност. Сосът се приготвя от задушените в маслото и малко вода глави балучка.

Когато омекнат напълно, главичките се изваждат и се добавя брашното, 250 мл вода, сол и черен пипер. Когато сосът се посгъсти, се налива виното.

Готовата пуйка се слага в подходящ за сервиране съд и се гарнира с лукчетата. Отделеният при печенето сос се смесва с приготвения и се поднася отделно.

Рейтинг

5 0
4 2
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар