ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Багети»Италиански багети с плънка

Италиански багети с плънка

Италиански багети с плънка
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
23/02/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Я да видим какво се крие в тези вкусни багетки"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете 100 мл от прясното мляко. Разтворете в него сухата мая със захарта, оставете да шупне.

Отделете единия жълтък. С всички останали продукти замесете тесто. Покрийте и оставете на топло за да втаса.

Готовото тесто разделете на равни по големи топчета. Всяко едно оформете на елипса, като го разтегляте с намаслени ръце.

В средата на всяка елписа сложете два резена моцарела. Поръсете с чубрица и внимателно прищипете краищата на багетите.

Сложете хартия за печене в тава. Наредете багетите и ги оставете да втасат повторно.

След 20-тина минути ги намажете с разбития жълтък и ги поръсете със сусам.

Загрейте фурната на 180 градуса. Изпечете ги до апетитен загар и ги поднесете още топли.

Италианските багети с плънка са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: