Доматена супа с тиквички

Маша
Маша
Новак
25/02/2013
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 171
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите и обелени тиквички се нарязват на кубчета а листата от целината на едро.

В тенджера се сипва половин чаша олио и изчистения и ситно нарязан лук, който се запържва на слаб огън при постоянно бъркане.

След като лукът се зачерви, се прибавят тиквичките. Разбърква се и се добавят целината, оцета и щипка сол.

Оставя се на огъня за 10 минути със захлупен капак и се разбърква от време на време.

След това се добавят и нарязаните домати. След около 10 минути се прибавя млякото и ври още 5 минути на огъня, като се разбърква внимателно.

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар