ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Постни лозови сарми с лимон

Постни лозови сарми с лимон

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
317
140
147
Постни лозови сарми с лимон
23/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции5

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Измитите лозови листа попарвате във вряща вода. Лукът запържвате до зачервяване в 1/2 ч.ч. олио, прибавяте ориза и разбърквате добре. Прибавяте 2 и 1/2 ч.ч. вода и всички подправки. Получената смес трябва да ври, докато попие водата на умерен котлон.

След това се слага по 1 лъжица от сместа на всеки лист и се завиват малки, стегнати сармички. Подреждате ги плътно в тенджера и прибавят олиото (другата половин чаша), още малко сол (по желание), гореща вода до покриване на сармичките и сока от лимоните.

Покривате ги с чиния и варите, докато останат на мазнина. Сервирате ги топли с яйчено-лимонов сос или студени, гарнирани с резенчета лимон.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: