Постни лозови сарми с лимон

23/01/2014
Teodora Cekova
отTeodora CekovaНовак315
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене60 мин.
  • Общо90 мин.
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 261
  • Преглеждания за месеца62
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите лозови листа попарвате във вряща вода. Лукът запържвате до зачервяване в 1/2 ч.ч. олио, прибавяте ориза и разбърквате добре. Прибавяте 2 и 1/2 ч.ч. вода и всички подправки. Получената смес трябва да ври, докато попие водата на умерен котлон.

След това се слага по 1 лъжица от сместа на всеки лист и се завиват малки, стегнати сармички. Подреждате ги плътно в тенджера и прибавят олиото (другата половин чаша), още малко сол (по желание), гореща вода до покриване на сармичките и сока от лимоните.

Покривате ги с чиния и варите, докато останат на мазнина. Сервирате ги топли с яйчено-лимонов сос или студени, гарнирани с резенчета лимон.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар