Постни лозови сарми с лимон

Teodora CekovaTeodora CekovaНовак315
23/01/2014
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 953
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите лозови листа попарвате във вряща вода. Лукът запържвате до зачервяване в 1/2 ч.ч. олио, прибавяте ориза и разбърквате добре. Прибавяте 2 и 1/2 ч.ч. вода и всички подправки. Получената смес трябва да ври, докато попие водата на умерен котлон.

След това се слага по 1 лъжица от сместа на всеки лист и се завиват малки, стегнати сармички. Подреждате ги плътно в тенджера и прибавят олиото (другата половин чаша), още малко сол (по желание), гореща вода до покриване на сармичките и сока от лимоните.

Покривате ги с чиния и варите, докато останат на мазнина. Сервирате ги топли с яйчено-лимонов сос или студени, гарнирани с резенчета лимон.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар