Созополско предястие от миди

IvankaIvanka
Новак
83
30
46
01/02/2014
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 849
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • миди - 3 кг (с черупките)
  • масло - 60 г
  • чесън - 6 ск.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре мидите и ги сваряваме за 15-20 минути във вода, докато се отворят черупките им. Изваждаме месото на мидата и го измиваме.

В тенджерка слагаме изчистените мидени ядки, маслото, нарязания на ситно чесън, посоляваме и заливаме с вода - колкото да покрие.

Варим мидите докато соса намалее на половина.

Емайлирана тенджера за миди 24 см - 6.5 и 3 литра-21%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Емайлирана тенджера за миди 24 см - 6.5 и 3 литра
35.00 лв.
27.60 лв.
Виж ››

Специална тенджера за миди, която ще ви помогне да завършите прекрасния летен ден с тези вкусотии на трапезата. Съберете близки и приятели, защото тенджерата позволява приготвяне на по-голямо количество миди.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Роси
Роси
23.03.2014 22:19
Мидите никога не се варят във вода и се варят не повече от 5 минути,за да се отворят.може да се налее съвсем малко бяло вино.
4
0