ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Постен булгур с прясно зеле

Постен булгур с прясно зеле

НикиНики
Новак
2187303k161
Постен булгур с прясно зеле
Снимка: Ники
18/02/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
100 мин.
Порции
3
"Постен булгур с прясно зеле"

Необходими Продукти

  • булгур - 150 г
  • зеле - 700 грама
  • чесън - 3 скилидки
  • лук - 1 глава
  • вода - 600 мл
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на лентички зелето и лука, а моркова настържете.

Загрейте олио в дълбок тиган и задушете чесъна, лука и моркова. Щом омекнат, прибавете зелето, разбъркайте и похлупете.

След 20-тина минути готвене прибавете предварително накиснатия и отцеден булгур. Сипете топла вода и поръсете със сол и черен пипер.

Отново похлупете и намалете силата на огъня. Гответе 15-тина минути, поръсете със свежи подправки и сервирайте.

Постният булгур с прясно зеле е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: