ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Яхния»Пилешка яхния с гъби и чушки

Пилешка яхния с гъби и чушки

Аника ВойтАника Войт
Експерт
2047481k2061
Пилешка яхния с гъби и чушки
Снимка: Аника Войт
18/02/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
2
"Пилешка яхния с гъби и чушки - вече си приготвихте и домашното хлебче"

Необходими Продукти

  • гъби - 300 грама
  • чушки - 1 зелена + 1 червена
  • пилешко месо - 500 грама
  • лук - 1 голяма глава
  • моркови - 2 големи
  • домати - 1 ч.ч. (от консерва)
  • чесън - 3 скилидки
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете чушките, морковите, чесъна и лука.

Загрейте олио в тенджера и задушете зеленчуците. Когато омекнат, прибавете почистените гъби и разбъркайте.

Сипете порциите пилешко месо и сипете 1-2 чаши топла вода. Добавете доматите от консерва и овкусете с подправките.

Сложете капак и гответе яхнията на умерен огън.

След около 2 часа пилешката яхния е готова.

Пилешката яхния с гъби и чушки е много вкусна.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: