Испански сладкиш с извара

Teodora CekovaTeodora CekovaНовак315
17/06/2014
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 181
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява с малко сол, прибавя се нарязаното на малки парченца масло и се разбърква с края на пръстите. Прибавя се вода и се омесва тесто.

Оставя се половин час да почива, разточва се, поставя се във форма, притиска се към дъното и стените и се слага плънката - за приготвянето и изварата се смесва със захарта, жълтъците и ваниловата захар, прибавят се измитите стафиди, ситно нарязаните захаросани плодове и накрая разбитите на сняг белтъци.

Пече се 10 минути в гореща фурна и се допича в слаба фурна. Изчаква се изпечения сладкиш да изстине при отворена вратичка на фурната.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар