Задушен дроб с домати

27/01/2014
Teodora Cekova
отTeodora CekovaНовак315
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене45 мин.
  • Общо65 мин.
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 179
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробът, на който е отстранена ципата, се потапя за секунда във вряща вода, изважда се и се нарязва на парчета.

Нарязаните на парченца лук, морков, галета се изпържват в олио, като към тях се прибавя дроба, в който са набодени карамфилчета и се задушава.

След малко се прибавят попарените, обелени и нарязани на парченца домати, счукалия чесън, черен пипер и малко градински чай, налива се вода така, че дробът да бъде изцяло потопен и се задушава на тих огън под похлупак до омекване.

Междувременно се изпържват филиите хляб в олио. Отстраняват се карамфилчетата от омекналия дроб, посолява се, подрежда се в блюдо, залива се със сос и се украсява с хлебните филийки, резенчета лимон и ситно нарязан магданоз.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар