Телешко, задушено с пресен лук

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
315
92
140
27/03/2020
Приготвяне25 мин.
Готвене150 мин.
Общо175 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 944
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3.7 от 5

Необходими Съставки

  • телешко месо - 800 г бонфиле
  • винен оцет - 1 с.л.
  • лук - 2 връзки пресен
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • домати - 6 бр.
  • чесън - 7 скилидки
  • магданоз - 2 с.л. ситно нарязан
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почиствате телешкото бонфиле, измивате го, подсушавате го и го нарязвате на хапки. Заливате парченцата месо с 1.5 л хладка вода, в която сте сложили винения оцет.

Прибавяте ситно нарязания пресен лук и червения пипер, посолявате на вкус и варите без да захлупвате, докато се изпари водата.

Тогава слагате олиото и обелените и настъргани на едро ренде домати. Захлупвате и задушавате на умерен огън, докато месото омекне напълно.

Няколко минути преди да отстраните от огъня ястието с телешко прибавяте много ситно нарязаните скилидки чесън.

Телешко, задушено с пресен лук сервирайте с хляб с маслини.

Рейтинг

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар