Супа от агнешки крачка с киселец

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
315
92
140
16/11/2016
"Гореща селска супа от агнешки крачка - събира всички край масата, сгрява и насища. Да ви е сладко!"
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо477
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заливате агнешките крачета със студена вода и ги слагате на огъня да се варят. Щом заврат, отцеждате бульона и варите на умерен огън. Когато крачката се сварят, ги обезкостявате, връщате месото в тенджерата и слагате нарязаните на кубчета картофи и нарязания на ивички киселец.

Отделно приготвяте запръжката от маслото, ситно нарязания лук, брашното и доматеното пюре. Разреждате с малко бульон и я сипвате в супата.

Поръсвате със стрита чубрица и доварявате супата. Преди да отстраните от огъня, застройвате с яйцата, разбити с оцета, и подправяте с черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар