ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Манджи»Бабиният грах с ребра и зеленчуци

Бабиният грах с ребра и зеленчуци

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Новак
1283334k102
Бабиният грах с ребра и зеленчуци
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 2
09/02/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Никъде няма да опитате като бабиния грах с ребърца"

Необходими Продукти

  • свинска ребра - 1.3 кг
  • зеленчукова подправка - 1 ч.л.
  • замразен грах - 1 пакет (може и от буркан)
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 брой
  • чушки - 1 бр. червена
  • доматено пюре - 5 с.л.
  • чубрица
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на порции свинските ребра.

Загрейте олио и ги задушете. Добавете нарязаните лук и моркови, пържете за няколко минути и добавете граха и червения пипер.

Залейте с водата и оставете манджата да се готви.

Накрая добавете подправките и доматеното пюре, варете до сгъстяване. Накрая може да поръсите с пресен магданоз.

Бабиният грах с ребра и зеленчуци е много вкусен.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: